Junior Marketing & Salesmedewerker

Cosanta BV is een jonge organisatie. Wij ondersteunen bedrijven bij het preventief voorkomen van gezondheidsrisico’s door blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Wij zijn eigenaar van de online tool Stoffenmanager®.  Wij hebben Stoffenmanager® ontwikkeld tot een platform dat naast de online tool bestaat uit een helpdesk, trainingen, implementatieactiviteiten op locatie, coaching van bedrijven en netwerkbijeenkomsten.

Nadat we onze deuren in 2014 in Amstelveen hebben geopend, zijn we gegroeid. We zijn nu met 9 medewerkers en werken met een schil van nationale en internationale partners, waaronder een IT-organisatie.  Onze klanten komen niet alleen meer uit Nederland maar ook uit Europa en andere delen van de wereld. Onze klanten zijn MKB-bedrijven, maar ook grotere multinationals. We zijn dan ook op alle fronten volop in beweging met als doel ons nog steviger op de kaart te zetten in Nederland en in Europa. Om dit doel te bereiken zijn we op zoek naar een commercieel talent die het huidige salesteam komt versterken.

De functie

In deze rol draai je als volwaardig lid mee met ons huidige salesteam. Je bent druk bezig met onze communicatie met (potentiële) klanten, zowel nationaal als internationaal. Je bent één van de vaste krachten op het kantoor. Contact binnen en buiten de organisatie is belangrijk voor je en je hebt aandacht voor een goede samenwerking met het sales- en consultancy team bij het opzetten van marketingdocumentatie ter optimalisatie van de verkoop.  

Jouw verantwoordelijkheden

 • Jaar planning maken voor al onze communicatieactiviteiten, social media, online en offlinecommunicatie
 • Ontwikkelen van een online marketingstrategie voor onze Stoffenmanager licenties, onderdeel hiervan is het onboarding proces
 • Bijhouden van de website van Stoffenmanager en van Cosanta en schrijven van content. Actief inzetten van onze sociale mediakanalen (YouTube, LinkedIn, Twitter, Xing)
 • Schrijven van nieuwsbrieven, het opschrijven van Best Practices van onze klanten op basis van interviews
 • Promoten van onze dienstverlening ((e-)trainingen, webinars, crash courses, consultancy) onder gebruikers van Stoffenmanager en daarbuiten voor de werving van nieuwe klanten
 • Bijhouden van mailinglijsten voor onze Nederlandse en Internationale nieuwsbrieven in Mailchimp.
 • Ondersteunen bij het opvolgen van webinars, trainingen, online tutorials etc.
 • Ondersteunen bij de voorbereiding van congressen en beurzen en relatienetwerkdagen

Jouw profiel

Je zet je graag in als teamgenoot in een groeiende sales organisatie waar je een bijdrage kan leveren aan het uitbouwen van Cosanta en Stoffenmanager®. Je gebruikt en ontwikkelt hiervoor je commerciële -en onderhandelingsvaardigheden. Je bent service- en klantgericht en wilt graag resultaat boeken. Daarnaast heb je een gestructureerde manier van werken. Je herkent je verder in de volgende criteria:

 • HBO Bachelor in Marketing & Communicatie,  Business Administration met focus op Marketing & Sales / Communicatie / Online Marketing of vergelijkbaar
 • Excellente taalvaardigheden in Nederlands & Engels, Duits is een pré
 • Ervaring in of affiniteit met het schrijven van teksten in Nederlands & Engels; interesse in arbo, gevaarlijke stoffen beheer en/ of duurzaamheid thema’s en IT oplossingen hiervoor is een pré
 • Proactief persoon met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel
 • Team player, dynamisch persoon, gezonde dosis pragmatisme  
 • Organisatorisch talent; eerdere relevante werkervaring door stages / een eerdere functie is een pré

Ons aanbod

Als groeiende organisatie bieden we een mooie kans om een echte bijdrage te leveren aan onze aanwezigheid in de markt. We hechten sterk aan een goede werksfeer en onderlinge samenwerking, waar onder meer aandacht besteed wordt aan professionele ontwikkeling met de blik op een mooie toekomst. Het betreft een parttime aanstelling van 24 uur tot 32 uur, in eerste instantie voor de periode van 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband. Wij bieden een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden, pensioenregeling en een flexibele indeling van werkuren. Onze standplaats is Amstelveen. Per 1 februari verhuizen wij naar Schiphol-Oost.

Heb je interesse?

Heb je interesse in deze functie, dan zien we graag je sollicitatie (CV en motivatie brief) tegemoet via info@cosanta.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Albert Hollander, die je ook kunt benaderen voor aanvullende vragen (06-18251715).