Business Analist Stoffenmanager®

Organisatie

Cosanta BV is een jonge organisatie, ontstaan als spin out van TNO en Arbo Unie. Wij ondersteunen bedrijven bij het preventief voorkomen van gezondheidsrisico’s door blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Wij zijn eigenaar van de online tool Stoffenmanager®.  Wij hebben Stoffenmanager® ontwikkeld tot een platform dat naast de online tool bestaat uit een helpdesk, trainingen, implementatieactiviteiten op locatie, coaching van bedrijven en netwerkbijeenkomsten.

Nadat we onze deuren in 2014 in Amstelveen hebben geopend, zijn we gegroeid. We zijn nu met 8 medewerkers en werken met een schil van nationale en internationale partners, waaronder een IT-organisatie. Onze klanten komen niet alleen meer uit Nederland maar ook uit Europa en andere delen van de wereld. Onze klanten zijn MKB-bedrijven, maar ook grotere multinationals. We zijn dan ook op alle fronten volop in beweging met als doel ons nog steviger op de kaart te zetten in Nederland en in Europa. Om dit doel te bereiken zijn we op zoek naar een Business Analist die de brug vormt tussen Stoffenmanager® en de implementatie op het gebied van datamanagement en analyse bij onze klanten. Daarnaast zorgt de Business Analist voor de koppeling met onze interne IT- en businessorganisatie en de verdere ontwikkeling van onze cloudapplicatie Stoffenmanager®.

De functie:

In de rol als Business Analist Stoffenmanager® help je onze klanten bij hun datamanagement, data-analyse, datagebruik en datatoepassingen. Je helpt de klanten met hun data uitwisseling met andere business gerelateerde systemen en zorgt dat ze analyses en rapportages kunnen maken die ze binnen en buiten hun bedrijf kunnen toepassen. Als Business Analist Stoffenmanager® werk je samen met onze Arbeidshygiënische consultants om onze klanten op dit gebied optimaal te bedienen. Verder analyseer je onze ruim 34.000 Stoffenmanager-gebruikers, zodat je ons businessmodel verder helpt ontwikkelen. Op termijn ontwikkel je je verder binnen Cosanta tot het aanspreekpunt waar het gaat om technische aangelegenheden en de verdere IT-ontwikkeling van onze cloudapplicatie Stoffenmanager®. Je bent nauw betrokken bij het verdere ontwerp van Stoffenmanager® en zorgt als sparringpartner voor de aansturing van een team van (externe) softwareontwikkelaars.

Jouw profiel

Heb je een passie voor het verbeteren van mooie, maar vooral ook functionele en bruikbare webapplicaties? In jou zoeken we iemand die complexe data of vraagstukken analyseert en weet te vertalen tot begrijpelijke webapplicaties en interfaces die toegespitst zijn op onze doelgroep; van een werknemer die werkt met gevaarlijke stoffen, een productieverantwoordelijke die wil weten of hij zijn werknemers blootstelt aan gevaarlijke stoffen tot een CEO die inzicht wil hebben in de impact van het gebruik in het bedrijf. Je ziet kansen om je kennis en interesses verder te ontwikkelen. Wat hierbij belangrijk is, is dat je steeds meer verantwoordelijkheden krijgt, hierin gaat groeien en je een centrale bijdrage kunt leveren aan het uitbouwen van Stoffenmanager®. Je herkent je verder in de volgende criteria:

 • Afgeronde Bachelor of Masteropleiding in Informatiewetenschappen, Business Analytics of vergelijkbare opleiding.
 • Kennis van en ervaring met gangbare BI-tools om data om te zetten in nuttige informatie.
 • Kennis van en ervaring met databewerking, datawarehouses, datakwaliteit en data-analyse.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Sterke analytische en cijfermatige vaardigheden.
 • Kunnen betrekken en het betrokken houden van verschillende stakeholders.
 • Je vindt het leuk om bij een ‘scale-up’ bedrijf te werken.

Ons aanbod

Als groeiende organisatie bieden we je een mooie kans om een echte bijdrage te leveren aan onze aanwezigheid in de markt. We hechten een sterk belang aan een goede werksfeer en onderlinge samenwerking, waar onder meer aandacht besteed wordt aan professionele ontwikkeling met het blik op een mooie toekomst. Wat bieden wij jou?

 • Opdrachten voor verschillende grote en kleinere namen in zowel het publieke als private domein, ook internationaal.
 • Afwisseling tussen opdrachten.
 • Kans om te werken in een open omgeving waar je in aanraking komt en samenwerkt met allerlei specialisten op verschillende gebieden.
 • Je komt in een gevarieerd, ondernemend, innovatief en creatief bedrijf te werken dat in de laatste paar jaar verdubbeld is in grootte en omzet.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief. Met andere woorden: meer dan genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien in de organisatie.
 • Leuke collega’s (vinden we zelf) die je graag helpen, maar ook open staan om van jou te leren.

Voor deze fulltime functie, in eerste instantie voor de periode van één jaar, bieden wij naast een marktconform salaris een flexibele indeling van de werkuren. De functie is dus ook parttime in te vullen. In deze functie kom je direct te werken onder de CEO. Onze standplaats is Amstelveen.

Heb je interesse?

Heb je interesse in deze functie, dan zien we graag je sollicitatie (CV en motivatie brief) tegemoet via info@cosanta.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Albert Hollander, die je ook kunt benaderen voor aanvullende vragen (06-18251715).